Kaip pasigaminti veganišką migdolų pieną

Migdolų pienas natūraliai turi daug vitamino E – stipraus antioksidanto, padedančio kovoti su ligomis. Gamybos metu jis dažnai papildomas kalciu ir vitaminu D, tačiau nėra geras baltymų šaltinis.

Nesaldintas migdolų pienas natūraliai turi mažai cukraus ir yra turtingas vitaminu E – vienu stipriausių antioksidantų. Tačiau saldintas migdolų pienas gali turėti daug pridėtinio cukraus.

Migdolų pienas nėra tinkamas kaip pagrindinis baltymų, riebalų ir kitų kūdikių augimui bei vystymuisi svarbių medžiagų šaltinis. Be to, daugelyje pramoniniu būdu pagamintų variantų yra priedų – cukraus, druskos, kvapiųjų medžiagų, tirštiklių ar karagenano.

Kad gautumėte daugiausia naudos, rinkitės nesaldintą, be priedų ir kalciu bei vitaminu D praturtintą migdolų pieną.

Vis dėlto geriausias pasirinkimas – tai namuose pagamintas migdolų pienas. Visos Kuvings sulčiaspaudės leidžia jį pasigaminti lengvai ir greitai.

Gaminimo instrukcija:

  1. Suberkite migdolus į dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite šaldytuve mirkti per naktį (arba bent 8 valandas).
  2. Nusunkite migdolus.
  3. Uždarykite sulčiaspaudės išmanųjį dangtelį.
  4. Įdėkite dalį migdolų į lėtaeigę sulčiaspaudę, tada įpilkite tokį pat kiekį vandens.
    Toliau pakaitomis dėkite migdolus ir po 1 puodelį vandens – mažomis, vienodo dydžio porcijomis.
    Dirbkite lėtai, kad sulčiaspaudė spėtų gerai apdoroti riešutus.
  5. Atidarykite dangtelį ir išleiskite migdolų pieną. Jei norite plonesnės konsistencijos, pieną galite perkošti.

Patarimas: migdolų pieną galite pagardinti vanilės ekstraktu, žiupsneliu druskos, kakavos milteliais, medumi ar klevų sirupu.

Reikalinga įranga:
Kuvings sulčiaspaudė su sulčių sieteliu.

 

Be priedų

Gamindami augalinį pieną namuose, tiksliai žinote, ką geriate – jame nėra dirbtinių dažiklių, konservantų, cukraus ar kukurūzų sirupo, kaip daugelyje pirktinių produktų.

Papildomas privalumas: iš likusios migdolų masės galima pasigaminti gardžių, skaidulų turinčių sausainių ar užkandžių.

Ar žinojote?

Migdolų luobelėse gausu antioksidantų ir vitamino E, todėl jos naudingos odai ir gali padėti spręsti kai kurias odos problemas.
Be to, jos veikia kaip apsauginis barjeras nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio.
Tyrimai su gyvūnais parodė, kad migdoluose esantys polifenoliai padeda užkirsti kelią cholesterolio oksidacijai.


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post