Maistas ·
Humusas

Humusas – garsiausias Artimųjų Rytų užkandis! Šis sveikatai palankus padažas vis labiau populiarėja tarp žmonių, besirūpinančių subalansuota mityba ir sveiku gyvenimo būdu. Mėgaukitės maistingu, mažai kalorijų turinčiu patiekalu, kuris puikiai tinka tiek prie daržovių, tiek kaip užtepėlė ant duonos ar lavašo.
Ingredientai
- Virtos lęšiai – 480 g
- Citrinų sultys – 60 ml
- Tahini (sezamų pastos) padažas – 80 g
- 2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio kumino (kmynų)
- 5 šaukštai šalto vandens
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsnelis paprikos miltelių – papuošimui
Paruošimas
- Užmerkite lęšius 8–10 valandų ir išvirkite juos vandenyje apie 30 minučių.
- Perplaukite virtus lęšius šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.
- Į trintuvą sudėkite tahini, citrinų sultis, česnaką, alyvuogių aliejų, kmynus ir virtus lęšius. Įjunkite trintuvą nuo MIN ir palaipsniui padidinkite iki MAX, kol susidarys vientisa masė.
- Per viršutinį dangtelio atidarymą pilkite šaltą vandenį, kol pasieksite norimą konsistenciją.
- Patiekimo metu užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pabarstykite paprikos milteliais.
Patarimas: Humusas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, pita duona ar trapučiais. Laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
Sveikas, kremiškas ir gardus – pasigaminkite klasikinį humusą savo Kuvings trintuvu ar maisto smulkintuvu! 🥣