Marinuoti obuoliai

Sakoma, kad obuolys ryte – kaip auksas, nes jis gausus naudingų maistinių medžiagų. Obuoliuose esantis pektinas padeda atkurti gerąsias žarnyno bakterijas, gerina virškinimą ir skatina toksinų šalinimą iš organizmo. Šie marinuoti obuoliai ne tik gaivūs, bet ir puikiai tinka prie mėsos, sūrio ar salotų.

Ingredientai

  • Obuoliai – 500 g
  • Vanduo – 500 ml
  • Actas – 500 ml
  • Cukrus – 250 ml
  • Druska – 5 g

Paruošimas

  1. Gerai nuplaukite obuolius po tekančiu vandeniu ir nenulupę supjaustykite 5–7 mm storio griežinėliais arba vėduoklės formos skiltelėmis.
  2. Į dubenį supilkite actą, vandenį, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, kol ištirps cukrus.
  3. Įdėkite paruoštus obuolius į mišinį ir švelniai pamaišykite, kad visi gabalėliai būtų apsemti.
  4. Uždarykite indą dangteliu ir įdėkite į Kuvings Greek Yogurt & Cheese Maker. Pasirinkite funkciją „Pickle“ (marinavimas) ir palikite 72 valandoms.
  5. Paruoštus marinuotus obuolius sudėkite į išdezinfekuotą stiklinį indą (sterilizuotą karštame vandenyje) ir laikykite šaldytuve.

Patarimas: šie obuoliai puikiai tinka kaip garnyras prie keptos vištienos, žuvies ar sūrio užkandžių. Taip pat galima panaudoti salotoms pagardinti ar desertams suteikti gaivumo. 🍏

Rezultatas: švelniai saldžiarūgščiai, traškūs ir aromatingi marinuoti obuoliai – puikus pasirinkimas visiems metų laikams.


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post