Marinuoti sezamų lapai

Sezamų lapai – šarminis ingredientas, turtingas neorganinių mineralų, tokių kaip geležis ir kalis. Jie padeda aktyvinti medžiagų apykaitą ir valyti organizmą nuo toksinų. Sūriai marinuoti sezamų lapai, pagardinti sojų padažu ir česnaku, žadina apetitą visus metus ir puikiai dera su ryžiais ar mėsos patiekalais.

Ingredientai

  • Sezamų lapai – 100 g
  • Sojų padažas – 200 ml
  • Česnakas – 20 g
  • Cukrus – 20 ml
  • Ančiuvių sultinys – 100 ml

Paruošimas

  1. Gerai nuplaukite sezamų lapus ir nusausinkite nuo perteklinio vandens.
  2. Česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis.
  3. Į stiklinį arba keramikinį indą sudėkite sezamų lapus ir česnaką, užpilkite sojų padažo ir ištirpinto cukraus mišiniu.
  4. Įpilkite ančiuvių sultinio, kad padažas apsemtų visus lapus.
  5. Uždarykite indą dangteliu ir įdėkite į Kuvings Greek Yogurt & Cheese Maker. Pasirinkite funkciją „Pickle“ (rauginimas / marinavimas) ir palikite 72 valandoms.
  6. Po 3 dienų marinuotus sezamų lapus perkelkite į švarų stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Patarimas: Sezamų lapus galima naudoti kaip įvyniojimui skirtas „wrap“ lapeles – tiesiog įvyniokite ryžius ar tofu gabalėlį. Puikus garnyras prie korėjietiškų ar japoniškų patiekalų. 🥬

Rezultatas: kvapnūs, sūrstelėję ir švelniai česnakiniai sezamų lapai, tinkantys prie bet kokio patiekalo!


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post