Sviestiniai morenginiai sausainiai

Kaip dėl traškių, kvapnių sausainių prie stiklinės pieno? Šie sviestiniai morenginiai sausainiai – tikra vaikų ir suaugusiųjų klasika! Supakuokite juos į gražų maišelį ir padovanokite draugams – puiki, namuose pagaminta dovana.

Ingredientai

  • Sviestas – 100 g
  • Rudas cukrus – 110 g (80 g tešlai, 30 g morengei)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 kiaušinių baltymai
  • Kvietiniai miltai (konditeriniai) – 200 g
  • Pienas – 20 g

Paruošimas

  1. Persijokite miltus, o sviestą supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Į trintuvą ar tešlos maišytuvą sudėkite miltus, sviestą, rudąjį cukrų, kiaušinius, meringą ir pieną. Pasirinkite 2 meniu režimą ir paspauskite DOUGH (tešlos maišymo funkciją).
  3. Tešlą iškočiokite iki maždaug 5 mm storio ir išspauskite formeles pagal norimą formą.
  4. Kepkite orkaitėje 12–14 minučių 170°C temperatūroje, kol sausainiai taps auksiniai.
  5. Iškeptus sausainius atvėsinkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštę ar sandarų indą.

Patarimas: Norėdami ypatingo skonio, į tešlą galite įberti žiupsnelį cinamono, vanilinio cukraus ar citrinos žievelės.

Trapūs, lengvi ir kvapnūs – šie sviestiniai morenginiai sausainiai puikiai tiks prie arbatos ar kavos. 🍪


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post