Vaniliniai macarons

Saldus prancūziškas desertas – macarons! Trapūs, švelnūs ir tiesiog tirpstantys burnoje – puikus būdas nustebinti mylimą žmogų ar pasilepinti patiems. Vanilinis kremas suteikia jiems subtilų aromatą, o spalvoti migdolų sausainėliai atrodo tiesiog nuostabiai.

Ingredientai

  • Kreminis sūris (cream cheese) – pagal poreikį
  • Vanilinis sirupas – pagal skonį
  • Vanduo – 75 ml
  • Cukrus – 100 g
  • 3 kiaušinių baltymai
  • Cukrus (meringui) – 30 g
  • Migdolų miltai – 150 g
  • Cukraus pudra – 150 g
  • Maistiniai dažai – pagal norimą spalvą
  • Tefloninis kepimo kilimėlis
  • Konditerinis maišelis (pastry bag)

Paruošimas

  1. Į trintuvą įdėkite ašmenis ir sudėkite meringą, migdolų miltus, cukraus pudrą ir maistinius dažus. Įjunkite MIN greitį ir sumaišykite. Sustabdykite, išmaišykite mentele ir pakartokite procesą tris kartus, kol masė taps vientisa ir blizgi.
  2. Perkelkite tešlą į dubenį, išmaišykite iki vientisos tekstūros. Sudėkite ją į konditerinį maišelį ir ant tefloninio kilimėlio formuokite apvalius diskelius.
  3. Kepkite orkaitėje apie 8–9 minutes 140°C temperatūroje, kol paviršius taps sausas ir lengvai traškus.
  4. Ant vieno makarūno pusės išspauskite vaniliniu sirupu pagardintą kreminio sūrio kremą ir uždėkite kitą makarūną viršuje.

Patarimas: Leiskite macaronsam „pailsėti“ bent 1–2 valandas šaldytuve – taip jie taps dar minkštesni ir aromatingesni. Norite spalvingo efekto? Įmaišykite kelis lašus skirtingų maistinių dažų ir sukurkite vaivorykštės efektą! 🌈

Vaniliniai macarons – prancūziška klasika, kurią lengva pasigaminti ir dar lengviau pamilti. 💛


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post