Maistas ·
Apelsininis vyniotinis

Gaivus, švelnus ir kvapnus apelsininis vyniotinis – puikus desertas, tinkantis tiek kasdienai, tiek šventei. Lengvas biskvitas su puriu kremu ir apelsinų sirupu viršuje sukuria tobulą skonio harmoniją. Norint įvairovės, šį desertą galite ruošti ir su kitų vaisių ekstraktais!
Ingredientai
- 3 kiaušiniai (meringui)
- Cukrus – 100 g
- 4 kiaušinių tryniai (tešlai)
- Konditeriniai miltai – 70 g
- Sviestas – 20 g (tešlai)
- Plakta grietinėlė – pagal poreikį (įdarui)
- Pienas – 200 ml
- Apelsinų ekstraktas – 100 g
- Cukrus – 35 g (sirupui)
- 1 kiaušinio trynys (sirupui)
- Sviestas – 25 g (sirupui)
- Pienas – 30 ml (sirupui)
Paruošimas
- Į trintuvą įdėkite plaktuvą („foaming disc“) ir sudėkite baltymus bei kiaušinių trynius. Paspauskite FOAM mygtuką ir plakite iki baltos, purios masės.
- Į gautą masę įsijokite miltus ir švelniai išmaišykite silikonine mentele. Po to supilkite ištirpintą sviestą ir pieną, viską atsargiai sumaišykite iki vientisos tešlos.
- Tešlą tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Kepkite apie 18 minučių 180°C temperatūroje, kol paviršius taps auksinis.
- Sirupei: į puodą sudėkite apelsinų ekstraktą, cukrų ir kiaušinio trynį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus beveik ištirps, tada sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sirupas sutirštės.
- Ant atvėsinto biskvito sluoksniuokite sirupą ir plaktą grietinėlę pakaitomis, tuomet vyniotinį susukite į ritinį. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kad sustingtų ir atvėstų.
Patarimas: Norint dar intensyvesnio skonio, į grietinėlę galite įlašinti kelis lašus apelsinų likerio arba šviežių apelsinų sulčių. Dekoruokite cukraus pudra ar apelsino žievelės drožlėmis. 🍊
Gaivus, purus ir aromatingas apelsininis vyniotinis – tikra citrusinė klasika su Kuvings!