Maistas ·
Braškinis sūris

Braškinis sūris – saldus ir kvapnus desertas, kurį ypač mėgsta vaikai. Rožinė braškių sulčių spalva skatina apetitą ir suteikia patiekalui žaismingumo.
Ingredientai
- Braškių – 100 g
- Šviežių citrinų sulčių – 50–60 ml
- Pieno – 800 ml
Paruošimas
- Visas dalis nuplaukite su plovikliu ir gerai nuskalaukite.
- Į dubenį sudėkite visus ingredientus, uždėkite dangtį ir pasukite rankenėlę pagal laikrodžio rodyklę, kad užsidarytų.
- Pasirinkite funkciją „Sūris“ – procesas truks apie 6 valandas.
- Į dubenį įdėkite sūrio filtrą ir supilkite minkštą sūrį, gautą jogurto gaminimo proceso metu.
- Laikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų, ir uždenkite dangtį. (Pašalinkite išsiskyrusį pieno serumą.)
- Į subrandintą sūrį įdėkite sutrintas braškes ir gerai išmaišykite.
Braškinis sūris – gaivus, saldus ir švelnus desertas, kuris patiks tiek mažiems, tiek suaugusiems!