Earl Grey šifoninis tortas

Sukurkite ypatingą gimtadienio prisiminimą su šiuo Earl Grey šifoniniu tortu! Lengvas, purus ir subtiliai kvepiantis arbata – šis desertas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kepkite kartu su šeima ir mėgaukitės švelniu skoniu bei gardžiu aromatu. 🍰

Ingredientai

  • Augalinis aliejus (rapsų arba vynuogių sėklų) – 300 g
  • Cukrus – 30 g
  • 3 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai)
  • Plakta grietinėlė – 300 ml
  • Pienas – 20 g
  • 2 Earl Grey arbatos pakeliai
  • Kvietiniai miltai (tortiniai) – 80 g
  • Kepimo milteliai – 10 g

Paruošimas

  1. Į trintuvą įdėkite ašmenis ir sudėkite rapsų aliejų, cukrų ir 3 kiaušinių trynius. Įjunkite MIN greitį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  2. Gautą mišinį supilkite į dubenį, įpilkite plaktos grietinėlės ir pieno, lengvai išmaišykite.
  3. Įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Įpilkite užplikytos Earl Grey arbatos (naudokite arbatą iš dviejų pakelių).
  4. Atskirai paruoškite meringą iš kiaušinių baltymų, įmaišykite ją į tešlą tris kartus, švelniai maišydami nuo apačios į viršų, kad tešla išliktų puri.
  5. Supilkite tešlą į apvalią šifono kepimo formą ir kepkite apie 30–40 minučių 180°C temperatūroje, kol paviršius taps auksinis, o vidus – elastingas.

Patarimas: Iškeptą tortą apverskite ir palikite atvėsti ant grotelių, kad neišsileistų purumas. Norėdami šventinio akcento, papuoškite plakta grietinėle ir citrinos žievelės drožlėmis. 🍋

Earl Grey šifoninis tortas – subtilus, aromatingas ir lengvas kaip debesėlis desertas, puikiai tinkantis šventei ar jaukiam savaitgalio popiečiui.


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post