Maistas ·
Grietinė

Švelni, lengvai rūgštelėjusi grietinė puikiai tinka kepiniams – ji suteikia sausainiams ir pyragams minkštumo. Į ją įdėjus smulkintų aštrių čili pipirų, grietinę galima naudoti ir kaip pikantišką padažą picai.
Ingredientai
- Natūralus jogurtas arba tirštas raugintas pienas – 150–250 ml
- Grietinėlė – 500 g
- Citrinų sultys – 30 g
Paruošimas
- Į dubenį sudėkite jogurtą (arba raugintą pieną), grietinėlę ir citrinų sultis. Gerai išmaišykite.
- Naudodami graikiško jogurto ir sūrio gaminimo aparatą, nustatykite rankiniu būdu 12 valandų laiką ir 35°C temperatūrą.
- Po nustatyto laiko gausite švelnią, kreminės tekstūros grietinę – paruoštą naudoti kepiniams ar padažams.
Grietinė – universali virtuvės pagalbininkė, suteikianti patiekalams sodrumo ir švelnaus rūgštumo.