Grietinė

Švelni, lengvai rūgštelėjusi grietinė puikiai tinka kepiniams – ji suteikia sausainiams ir pyragams minkštumo. Į ją įdėjus smulkintų aštrių čili pipirų, grietinę galima naudoti ir kaip pikantišką padažą picai.

Ingredientai

  • Natūralus jogurtas arba tirštas raugintas pienas – 150–250 ml
  • Grietinėlė – 500 g
  • Citrinų sultys – 30 g

Paruošimas

  1. Į dubenį sudėkite jogurtą (arba raugintą pieną), grietinėlę ir citrinų sultis. Gerai išmaišykite.
  2. Naudodami graikiško jogurto ir sūrio gaminimo aparatą, nustatykite rankiniu būdu 12 valandų laiką ir 35°C temperatūrą.
  3. Po nustatyto laiko gausite švelnią, kreminės tekstūros grietinę – paruoštą naudoti kepiniams ar padažams.

Grietinė – universali virtuvės pagalbininkė, suteikianti patiekalams sodrumo ir švelnaus rūgštumo.


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post