Sūrio tortas su figomis

Sakoma, kad Kleopatra kiekvieną rytą valgydavo figas. Figos padeda išlaikyti odos jaunystę ir skatina virškinimą. Išbandykite šį švelnų sūrio tortą su saldžiomis figomis – tikras delikatesas!

Ingredientai

  • Sūris – 45 g
  • Figos – 50 g
  • Kastelinis arba biskvitinis pyragas – 100 g
  • Grietinėlė – 200 g
  • Medus – 5 g

Paruošimas

  1. Nuplaukite figas po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite.
  2. Nulupkite figų odelę ir supjaustykite jas riekelėmis.
  3. Kastelinį pyragą supjaustykite į tris dalis, kad gautumėte tris sluoksnius, ir tarp jų patepkite sūriu. Sudėkite atgal į vieną visumą.
  4. Išorę aptepkite plaktos grietinėlės sluoksniu.
  5. Ant viršaus uždėkite figų riekeles ir apšlakstykite medumi.

Švelnus sūrio kremas ir saldžios figos – puikus derinys, tinkantis tiek kasdieniam desertui, tiek ypatingai progai.


You may also like

Žiūrėti visus
Example blog post
Example blog post
Example blog post